Vážení rodiče,

v minulých týdnech měla mateřská škola k dispozici neinvazivní antigenní testy pro samoodběr SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test Kit. Tyto testy má škola již jen v omezeném množství. Ministerstvo školství nám dodalo k dalšímu testování antigenní testy SINGCLEAN. U těchto testů budou zákonní zástupci provádět stěr z nosu svým dětem stejným způsobem, jako byli zvyklí v minulém týdnu, ale celkový proces testování trvá delší dobu. Viz instruktážní video:

https://testovani.edu.cz/jak-na-to-ve-skole).

I nadále platí, že zákonní zástupci mohou předložit negativní výsledek testu, který byl proveden na odběrovém místě a není starší než 48 hodin.

Blízké zdravotnické zařízení FYZIOklinika (Machkova 1642/2) nabídlo mateřským školám pomoc. V tomto zařízení máte možnost dát otestovat své dítě ze slin, potvrzení o výsledku dostanete e-mailem nebo SMS zprávou a vytištěné potvrzení přinesete do mateřské školy. FYZIOklinika testuje profesionálně, kvalitními neinvazivními testy ze slin. Pracovní dobu má denně, včetně víkendů a svátků. V neděli i ve středu má prodlouženou otevírací dobu. Více informací najdete na www.FYZIOklinika.cz.

Byli jsme upozorněni, že testy ze slin vyžadují, aby testovaný minimálně 30 minut před testem nejedl, pít může pouze čistou vodu, nežvýkal, nečistil si zuby apod.

Přeji Vám i Vašim dětem hezké jarní dny a věřím, že testování v příštím týdnu společně zvládneme stejně dobře, jako doposud.

Kateřina Kočerová – ředitelka mateřské školy