Jídelna – Janouchova a Modletická
- Vedoucí školní jídelny: Šárka Ryšavá
- Vedoucí kuchařka: Pavla Maršálková – pracoviště Janouchova
- Vedoucí kuchařka: Helena Zímová – pracoviště Modletická
Cena obědů od 1. 9. 2024
- 45,- Kč na jeden den (pro děti do 6,- let)
- 49,- Kč na jeden den (pro sedmileté děti)
Dietní stravování poskytujeme dětem ze zdravotních důvodů, dle potvrzení od lékaře. Spolupracujeme s nutričním terapeutem.
Potvrzení o nastavení systému dietního stravování
Platbu stravného upravuje Vnitřní řád školní jídelny
Receptury některých méně známých pokrmů
Ke stažení:
Jídelníček od 7. 10. do 11. 10. 2024
Jídelníček od 30. 9. do 4. 10. 2024
Jídelníček od 23. 9. do 27. 9. 2024
Jídelníček od 16. 9. do 20. 9. 2024
Jídelníček od 9. 9. do 13. 9. 2024
Jídelníček od 2. 9. do 6. 9. 2024
Jídelna – K Milíčovu
- Vedoucí školní jídelny: Lenka Procházková
Cena obědů od 1. 9. 2024
- 47,- Kč na jeden den (pro děti do 6,- let)
- 49,- Kč na jeden den (pro sedmileté děti)
Platbu stravného upravuje Vnitřní řád školní jídelny Milíčov
Ke stažení:
Jídelníček od 7. 10. do 11. 10. 2024 Milíčov
Jídelníček od 30. 9. do 4. 10. 2024 Milíčov
Jídelníček od 23. 9. do 27. 9. 2024 Milíčov
Jídelníček od 16. 9. do 20. 9. 2024 Milíčov
Jídelníček od 9. 9. do 13. 9. 2024 Milíčov
Jídelníček od 2. 9. do 6. 9. 2024 Milíčov
____________
Zdravá školní jídelna – projekt
Naše školní jídelna je registrována od roku 2019 v projektu „Zdravá školní jídelna“. Ve školním roce 2020-21 budeme dále pokračovat v plnění 10 kritérií, budeme dále vylepšovat stravování dětí, chceme docílit toho, aby děti dostávaly nutričně hodnotnou, vyváženou stravu, aby dětem ve školce chutnalo, aby si děti ve školce upevňovaly správné stravovací návyky.
Kritérium 1.
Z pyramidy na talíř – jednoduché zásady správné výživy v praxi. Zaměříme se na to, aby obědy i doplňková jídla byla sestavována ze všech pater Pyramidy výživy pro děti, ovoce a zeleninu budeme dětem podávat minimálně ve velikosti pěsti dítěte.
Kritérium 2.
Pestrý jídelní lístek s každodenní nabídkou neslazených nápojů (sestavený dle Nutričního doporučení Ministerstva zdravotnictví ČR ke spotřebnímu koši) V letošním školním roce budeme dětem ve větší míře nabízet neslazené nápoje, ke sladkým variantám jídel nebudeme podávat sladké nápoje, omezíme smažené pokrmy a budeme vyhledávat nové receptury tak, aby dětem chutnalo.
Kritérium 3.
Správné a bezchybné vedení spotřebního koše. Vedoucí školní jídelny se zaměří na správné vedení spotřebního koše, bude vyhledávat případné chyby a odstraní je.
Kritérium 4.
Čerstvé a sezónní potraviny jsou základem pokrmů. Čerstvé a sezónní potraviny jsme již v minulých letech do jídelníčku zařazovali. V dalším období se budeme snažit na jídelním lístku tyto potraviny vyznačovat. Ve spolupráci s pí učitelkami zařadíme téma sezónních potravin i do třídních vzdělávacích programů. Zvýšíme používání čerstvých bylinek, použití čerstvých bylinek budeme také vyznačovat v jídelním lístku.
Kritérium 5.
Střídmé solení s ohledem na dětského strávníka. Již v minulých letech jsme omezili solení dětských pokrmů, v příštím období budeme k dochucení pokrmů více používat čerstvé nebo sušené bylinky.
Kritérium 6.
Omezení používání dochucovadel a instantních dehydratovaných směsí. V naší školní jídelně nepoužíváme žádná dochucovadla, nepoužíváme instantní dehydratované směsi.
Kritérium 7.
Podpora národních tradic a regionálních zvyklostí, seznamování s mezinárodní kuchyní. Školní jídelna bude v příštím období více spolupracovat s pí učitelkami, aby podpořila výukový program, ve kterém se děti dovídají o svátcích, oslavách a tradicích. Do jídelního lístku zařadíme tradiční sváteční či regionální pokrmy. Se zařazením mezinárodních jídel máme zatím jen malé zkušenosti, ale i tyto receptury z mezinárodní kuchyně budeme do jídelníčku zařazovat.
Kritérium 8.
Pravidelné vzdělávání personálu školní jídelny. Zaměstnanci školní jídelny se pravidelně vzdělávají. V příštím školním roce se zaměříme na téma správné výživy.
Kritérium 9.
Zvyšování výživové gramotnosti a podpora správných stravovacích návyků dětí. V naší mateřské škole je kultura stolování, upevňování stravovacích a hygienických návyků součástí vzdělávacího programu. Všichni zaměstnanci školy a školní jídelny dbají na to, aby měly děti pěkné, čisté prostředí na stolování. Dbáme také na to, aby děti měly na jídlo dostatek času. Protože stravování dětí probíhá ve třídě, kde si děti běžně hrají, budeme se snažit více navozovat obědovou či svačinovou atmosféru, aby si děti uvědomily, že máme čas na hraní a adekvátní čas na jídlo.
Kritérium 10.
Prezentace školní jídelny a podpora komunikace s pedagogy, dětmi a rodiči. O projektu Zdravá školní jídelna budeme pravidelně informovat rodiče dětí na webových stránkách a na nástěnkách v šatnách dětí. Zaměříme se na to, abychom pravidelně zveřejňovali nové receptury, případně fotografie, aby rodiče byli dobře informováni o tom, co jejich dítě ve školce jí.
V realizaci tohoto projektu bychom chtěli spolupracovat s rodiči dětí. Uvítáme, když rodiče budou sledovat jídelní lístek a budou děti podporovat ve zkoušení nových pokrmů. Veškeré náměty, připomínky nebo i oblíbené recepty mohou rodiče zasílat na e-mailovou adresu školy.